1 mars 2019
20:00

CL98IC

Referat: Månsarps IBK - CL98IC

Mars började som Februari slutade för vårat lila herrlag. En ny s k hedersam förlust. Men där ändå CL98IC visar sig starkare i de avgörande lägena.
Första perioden tillhör helt CL, de vinner skotten i perioden med 15-5, och David i målet får visa upp den ena svettiga paraden efter den andra. Att de leder med 0-2 efter 12:24 är knappast orättvist. Då har de också bränt en straff, eller rättare sagt, David räddade den. Men sedan har vi 2 lyckominuter. Först gör Edvin 1-2 från långt håll, då tekningen gått över till oss, lite skymd/sovande målvakt bidrog. Tid 12:28. 14:36 är det 2-2 genom Erik, som hittar en lucka vi målvaktens första stolpe. Att vi får 2-2 med oss i paus känns som en vinstlott, med tanke på hur perioden såg ut.

Andra perioden är jämnare. Det är en ibland ganska blek tillställning. Och framförallt väldigt tyst på planen. Så viss begravningstämning infinner sig. Men då så gör CL:s nr 33 2-3 efter 12:37: Han är en av deras förgrundsfigurer, man kan nog t o m säga lagets stjärna, tillsammans med nr 7. Vi gör dock 3-3 genom Jesper, som får riktigt bra träff, otagbart för målvakten. 14:25, så gör de dock 3-4 genom nr 42, som vi missar att markera på bortre stolpen. Sedan så gör tyvärr David ett misstag när han räddar i en situation senare, och lite för snabbt slänger ut bollen, som CL bryter, vi stoppar läget men ojuste, så det blir ny straff. Denna gång slänger dom fram nr 42, som har lite bättre lycka, och får se bollen rulla in under David. 3-5 tiden 15:46. Vi får en livlina i slutet av perioden, då vi får ett PP. Och där gör vi det riktigt bra, Thisell går göra målet 19:04. Skotten i andra 8-8. Pausläge 4-5

I sista ser vi ut att göra en "great comeback". Först gör Mackan mål efter Erik´s geniala och snygga passning. Sedan snurrar vi upp CL fullständigt, och sist på bollen är Mattias "sorken" Kristensson, 10:21 så har vi vänt på steken. Tyvärr slappnar vi av direkt. De får ett billigt kvitteringsmål 10:47. Och de får initiativet tillbaka. 13:52 får vi vår första utvisning. Det var nog utvisning, men kändes som fel person. Under deras PP blir David skadad, så Lucas får hoppa in i boxplay. Och vi reder ut boxplayet, mycket bra. Men förivrar oss sedan, och slår en pass rätt i händerna på våra motståndare, 6-7 är ett faktum. Vi är efter detta inte nära att skapa någon chans för kvittering, utan de gör istället 6-8. Vilket blir slutresultat. Skotten i sista 10-16, totalt 23-39.

Hoppas nu att vi kan göra 3 bra perioder i nästa match, och visa upp inställning från start.
Killarna har ända visat att de kan vara med och tävla i alla matcher, nu gäller det bara att ta en 3-poängare igen.